A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 257

Xarxanatura 2000

Noves aprovacions municipals del Pla Director de les Muntanyes del Baix


Com a actualització de l'article que varem publicar a l’anterior “Drecera”( març - abril 2010), us informen que el Pla Director de les Muntanyes del Baix s’ha aprovat inicialment en tres altres ajuntaments (Viladecans, Cervelló, la Palma de Cervelló). Recordem que només havien sortit publicats “Butlletí Oficial de la Província de Barcelona” els Acords dels Plens de tres ajuntaments (Sant Boi de Llobregat, Begues i Santa Coloma de Cervelló), dels onze municipis adherits.

Mitjançant aquests Acords s’aprova inicialment el referit Pla Director i s’obre un tràmit d’informació pública pel termini mínim d’un mes per tal que els interessats puguin examinar l’expedient i presentar les propostes i/o al·legacions que estimin escaients.

Tanmateix cal dir que encara queden cinc municipis per a que publiquin oficialment els acords. Aquests són: Corbera de Llobregat, Gavà, Olesa de Bonesvalls, Pallejà i Sant Climent de Llobregat. Alhora, tampoc ens consta que s’hagi exposat al públic l’aprovació inicial del referit Pla feta pel propi Consell Comarcal del Baix Llobregat.

A resultes de tot plegat, l’INSTITUT AGRÍCOLA ha presentat les al·legacions pertinents, i no descartem complementar-les. Mitjançant les mateixes entenem, que s’incideix en excés en territori privat, limitant la participació i iniciativa de propietaris i empresaris agraris, facilitant així l’intervencionisme i la sobreprotecció en el territori.

De fet, recordar que no és força encoratjador que s’aprovi un pla que consisteix en endegar tot tipus d’estudis, observacions i investigacions, amb un elevat cost econòmic i una més que abusiva participació pública, sense garantir-ne cap resultat i amb poca o nul·la presència dels veritables titulars de les finques.

A part, tampoc creiem adient la projecció del planejament, que té com objectius prioritaris i quasi exclusius el foment de la biodiversitat i la millora del medi ambient. A més a més, entenem que el procediment legalment establert per la seva tramitació ha sigut greument incomplert ja que ha estat dictat per un òrgan manifestament incompetent.

Per la qual cosa, si us trobeu en algun dels municipis esmentats anteriorment, l’INSTITUT AGRÍCOLA us aconsella i anima a que consulteu la documentació. Entenem que és molt recomanable, que prengueu la molèstia d’examinar detingudament el Pla Director de les Muntanyes del Baix. I si ho creieu necessari, presenteu els suggeriments adients per defensar els vostres drets i interessos. Penseu que, en el cas que no es faci cap aportació, el Pla Director s’entendrà definitivament aprovat, sense necessitat d’adopció d’un nou acord.

ARTICLE PUBLICAT A LA DRECERA. núm. 121. Maig - Juny 2010
Informatiu Agrari de l'Instiut Agricola.